Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetInovativna Tehnologija Značajno Povećava Učinkovitost Hitnih Službi

Inovativna Tehnologija Značajno Povećava Učinkovitost Hitnih Službi

Videopozivi u Stvarnom Vremenu

Moderna tehnologija omogućava videopozive u stvarnom vremenu, što pruža nove mogućnosti hitnim službama. Operateri sada mogu bolje razumjeti situaciju na terenu. Ova inovacija olakšava spasiocima da pruže podršku kada pozivaoci ne mogu detaljno opisati hitnu situaciju.

Simulacijska Studija u Beču

Trenutno se u bečkom tržnom centru provodi simulacijska studija o prednostima videopoziva. Ova studija je rezultat suradnje bečke hitne službe, udruženja PULS, Ludwig Boltzmann Instituta, i Medicinskog univerziteta u Beču. Istraživanje će trajati pet dana s 20 operatera i 80 volontera koji će simulirati hitne situacije.

Poboljšanje Kvaliteta Reanimacije

Prethodna istraživanja su pokazala da videopozivi mogu poboljšati kvalitet reanimacije koju pružaju laici. Međutim, još potrebno istražiti njihov utjecaj na trajanje poziva i tačnost opisivanja situacija. Također, važno je ispitati kako operateri i spasioci prihvataju ovu tehnologiju.

Izjava Ljekara Mario Krammela

Mario Krammel, glavni ljekar bečke hitne službe, ističe: “Dodatne informacije koje dobijamo putem videopoziva mogu doslovno spasiti živote.” Upotreba videa u realnom vremenu može poboljšati efikasnost i brzinu intervencija, što je ključno u hitnim situacijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -