Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMersudin Ahmetović u stručnom štabu Radnika: Nova uloga bivše zvijezde Sarajeva

Mersudin Ahmetović u stručnom štabu Radnika: Nova uloga bivše zvijezde Sarajeva

Ahmetović preuzima trenersku ulogu

Fudbalski klub Radnik iz Hadžića potvrdio je da će Mersudin Ahmetović postati član stručnog štaba. Ahmetović će raditi pod vodstvom Admira Hasančića, još jednog bivšeg igrača Sarajeva. Ova promjena je rezultat dogovora između dva kluba koji su sklopili saradnju na početku sezone.

Trenerski put i licence

Mersudin Ahmetović posjeduje trenersku A licencu, a ovaj angažman u Radniku predstavlja njegovu priliku za sticanje iskustva. Nakon odrađenog stažiranja, Ahmetović će biti kvalificiran za upis Pro licence. Ovaj korak označava novi početak u njegovoj karijeri, nakon završetka igračke.

Saradnja između Sarajeva i Radnika

U sklopu sporazuma, Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Radnik Hadžići dogovorili su duplu registraciju za šest nogometaša. Na popisu su Andreja Ristić, Sanin Mušija, Elnes Alajmović, Harun Pločo, Nermin Mujkić i Momodou Jatta. Ova suradnja donosi obostranu korist za oba kluba.

Odlazak legende Bordo kluba

Mersudin Ahmetović okončao je svoju igračku karijeru. Fudbalski klub Sarajevo mu se zahvalio putem društvenih mreža za njegov doprinos klubu. Njegov prelazak u trenerske vode dodatno će pridonijeti razvoju mladih talenta u Radniku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -