Izazov u italijanskoj kuhinji
U novoj epizodi popularnog kulinarskog takmičenja, učesnici su dobili izazov pripreme klasičnih jela italijanske kuhinje. Njoke, tjestenina i rižoto bili su glavne teme ovog izazova.
Pobjednici iz različitih timova
Pobjednik prethodnog izazova, Sergio, odabrao je namirnice za sve timove. Tim chefa Marija pripremio je njoke s gorgonzolom, krompirom i muškatnim oraščićem. Na drugoj strani, Stjepanov tim odlučio se za tjesteninu s maslinovim uljem i bosiljkom.
U međuvremenu, Goranov tim radio je na rižotu s arborio rižom, brie sirom i bijelim vinom. Iako su ovi timovi uložili veliki trud, šest kandidata završilo je u stres testu.
Sead Bojić briljira
Među takmičarima iz BiH, istaknuo se Sead Bojić, čije jelo “Ružica si bila” oduševilo je žiri. Njegovi ravioli u obliku ruže punjeni su posnim sirom i vrganjem, uz kremu od shiitake gljiva i pire od boba.
Seadov put do kuhinje
Sead Bojić je prehrambeni tehničar koji je osnovnu i srednju školu završio u Sarajevu. Iako je trenirao nogomet u Želježničaru, ozljede su ga spriječile da ostvari svoje sportske snove.
Ipak, otkriće kuhanja pretvorilo se u njegov pravi životni put. Sead smatra da je kulinarstvo njegov poziv i s oduševljenjem se suočava s novim izazovima.