Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTalenti BiH: Leon Oroz se pridružuje kadetskoj reprezentaciji u Međugorju

Talenti BiH: Leon Oroz se pridružuje kadetskoj reprezentaciji u Međugorju

Odnosi između BiH i mladih nogometaša

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Muhamed Džakmić, objavio je spisak za petodnevni kamp u Međugorju. Na ovom spisku nalazi se i mladi talent Oroz, vezni igrač Dinama, koji danas počinje sa treninzima.

Leon Oroz: Mladost i talent

Leon Oroz, samo 16-godišnjak, prepoznat je kao jedan od najvećih talenata. Njegov povratak iz Njemačke u Dinamo stigao je sa velikim očekivanjima. Oroz je igrao sa renomiranim igračima u Dinamovim zagićima i ostvario izvanredne rezultate.

Put do reprezentacije

Oroz je igrao u raznim njemačkim klubovima, uključujući Stuttgart i Kaiserslautern. Njegov povratak u Zagreb bio je rezultat želje da se ponovno pridruži Dinamu. Poslije povratka, dobio je poziv iz Saveza BiH, gdje su ga kontaktirali Emir Spahić i njegovi saradnici.

Prvi treninzi i planovi

U Međugorju će kadeti BiH odraditi tri treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice. Ovo okupljanje predstavlja veliku priliku za Oroz da debituje za svoju novu reprezentaciju.

Pogled u budućnost

Pitanje nogometnog državljanstva uvijek je otvoreno. Oroz bi, usprkos trenutnom izboru, mogao promijeniti reprezentaciju bude li na radaru HNS-a. Ipak, ova prilika može biti prekretnica u njegovoj karijeri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -