Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaUčenik iz Bara teško povrijeđen u napadu nožem

Učenik iz Bara teško povrijeđen u napadu nožem

Incident u gimnaziji “Niko Rolović”

Maloljetni učenik (17) iz Gimnazije “Niko Rolović” u Baru izboden je nožem u ponedjeljak ujutro. Napad se desio u 11.08 sati, tokom malog odmora u dvorištu škole.

Povrede i hitna pomoć

Prema riječima direktorice škole, Marije Đonović, incident su izveli dvije osobe koje nisu učenici. Profesorima je brzo uspjelo da zaustave sukob, a odmah su obaviještene Hitna pomoć i policija.

Ozlijeđeni učenik, inicijala D.M., prevezen je u Opću bolnicu Bar. Izvještaji sa terena govore da je imao teške povrede uključujući one grudnog koša i dijafragme.

Operacija i trenutna situacija

Direktor bolnice Igor Karišik potvrdio je da je dječak operiran i da se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi. Utvrđeno je da je nož probio zid grudnog koša i ušao u trbuh, što je rezultiralo stanjem životne ugroženosti.

Istraga i sigurnost

Iz Uprave policije su potvrdili da je najmanje jedan maloljetnik ranjen u tučnjavi unutar gimnazije. Policija je pokrenula istragu kako bi rasvijetlila događaje koji su doveli do ovog tragičnog incidenta.

Nastava u Gimnaziji “Niko Rolović” je nastavljena, a Osnovno državno tužiteljstvo u Baru već je formiralo predmet vezan za ovaj slučaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -