Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiHumanitarna akcija u Bihaću: Volonter spasio mačku iz ruševina

Humanitarna akcija u Bihaću: Volonter spasio mačku iz ruševina

U teškim trenucima nakon katastrofalnih kiša, volonteri humanitarne organizacije “Pomozi.ba” pružaju podršku pogođenim područjima. Jedan od njih, iz Bihaća, postao je heroj kada je u akciji spašavanja pronašao mačku ispod urušenih ostataka kuće.

Dirljivi trenutak spašavanja

Pixsellov reporter svjedočio je dirljivom trenutku kada je volonter pronašao preplašenu mačku. Ovaj plemeniti čin nije završio samo na spašavanju. Volonter je odlučio udomiti mačku i pokloniti je svojoj kćerki, čime je donio radost u svoj dom.

Uzrok katastrofe: Kiše i potresi

Obilne kiše koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine uzrokovale su brojna klizišta. Također, dva manja potresa dodatno su destabilizirala teren, pokrećući goleme kamene i zemljane nanose. Ovi prirodni događaji uništili su domove i uzeli mnoge živote.

Kako pomoći ugroženima

Građani mogu pomoći pogođenima donacijama. Novac se može donirati pozivom na broj 17039, ili putem stranice Pomozi.ba. Također, Crveni krst u FBiH otvorio je humanitarni broj 17023, a uplate se mogu vršiti na račun ASA Banke d.d. Sarajevo: 1340011130004680.

Pogledajte snimak dirljivog spašavanja i pridružite se akciji pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -