Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPrijeteće Poruke O Eksplozivnim Napravama Uzburkale Sarajevske Škole

Prijeteće Poruke O Eksplozivnim Napravama Uzburkale Sarajevske Škole

Ovo jutro, Sarajevo je doživjelo novi val uznemirenosti zbog prijetećih poruka koje su ukazivale na moguće postavljanje eksplozivnih naprava u više škola. Radeći brzo, nadležne institucije započele su evakuaciju učenika i osoblja iz škola, a u isto vrijeme će se izvršiti kontradiverzioni pregledi.

Prijeteće Poruke Srednjoj Ekonomskoj Školi

Prema nezvaničnim izvorima, jedna od škola koja je primila ove prijeteće poruke je Srednja ekonomska škola Sarajevo. Strah i panika su se brzo proširili među učenicima i roditeljima, koji su se odmah okupili ispred škole, tražeći informacije.

Prošlogodišnje Dojave O Bombama

Ovo nije prvi put da je Sarajevo pogođeno prijetnjama. Ranije ovog mjeseca, policija i specijalizirani timovi bili su na visokom stepenu pripravnosti. Tokom nekoliko dana, stizale su dojave o bombama u školama, tržnim centrima i čak na Međunarodnom aerodromu. Nakon pregleda, sve su dojave bile lažne, što je dodatno povećalo zabrinutost građana.

Reakcija Građana i Institucija

Građani, posebno roditelji, iskazuju zabrinutost zbog ovakvih situacija. Pitanje sigurnosti djece u školama postalo je prioritet za nadležne institucije. Apeluje se na sve da budu oprezni i izvjesne dojave odmah prijave policiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -