Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzTragična smrt ruske influenserke Arine Glazunove u Tbilisiju

Tragična smrt ruske influenserke Arine Glazunove u Tbilisiju

Neprepoznata opasnost

Ruska influenserka Arina Glazunova preminula je nakon teške povrede tokom snimanja videa za TikTok u Tbilisiju. Arina je zajedno s prijateljicom snimala ples uz pjesmu “For The Last Time” benda Hunger Boys. Nažalost, nije obratila pažnju na put koji je kretala i propala je kroz prolaz.

Tragedija na prvom mjestu

Incident se dogodio kada je Arina, ne gledajući gdje ide, pala preko ruba zida i završila u podzemnom prolazu. Hitna pomoć je brzo reagovala, no nažalost, preminula je u bolnici zbog povreda glave i slomljenog vrata.

Reakcije i istraživanje

Na mjestu tragedije postavljeni su buketi cvijeća u znak sjećanja na nju. Gradske vlasti suočene su s kritikama zbog činjenice da su podzemni prolazi izgrađeni bez zaštitnih ograda, a visina parapeta je samo 30 centimetara. Ovo je kršenje građevinskih normi.

Poziv na promjene

Građani pozivaju vlasti da hitno isprave ovu sigurnosnu grešku kako bi se spriječile slične nesreće u budućnosti. Mnogi korisnici društvenih mreža izrazili su šok i zabrinutost zbog nedostatka zaštitnih mjera u tom području.

Radio Liberty Gruzija javlja da je pokrenuta istraga ovog tragičnog incidenta, a gradska uprava naglašava da su prolazi iz sovjetskog doba izgrađeni prema tadašnjim standardima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -