Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiKako Očistiti Veš-Mašinu Prirodnim Sredstvima

Kako Očistiti Veš-Mašinu Prirodnim Sredstvima

Zašto je važno čistiti veš-mašinu?

Redovno čišćenje veš-mašine je ključno za održavanje njene funkcionalnosti. Talog koji se stvara može uzrokovati plijesan i neugodne mirise. Osim toga, može doći do oštećenja same mašine.

Korištenje prirodnih sredstava

Mnogo korisnije je koristiti prirodna sredstva nego jake hemikalije. Ocat, na primjer, je izuzetno učinkovito sredstvo za čišćenje. Kada se pomiješa sa sodom bikarbonom i eteričnim uljima, možete napraviti odlično sredstvo za čišćenje.

Šta vam je potrebno?

Za ovu metodu čišćenja trebat će vam: stare krpe, četkica za zube, boca s raspršivačem, dvije do četiri šolje bijelog octa, jedna šolja sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Postupak čišćenja

Pomiješajte jednu šolju octa sa nekoliko kašika sode bikarbone. Smjesu sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajte unutrašnjost mašine. Ostavite da djeluje dok čistite gumena brtvila, koja treba da budu obilno poprskana. Starom krpom obrišite plijesan i naslage deterdženta.

Važne napomene

Prije korištenja ovih metoda, obavezno provjerite korisnički priručnik vašeg uređaja. Neki kiseli sastojci, poput octa, mogu oštetiti određene dijelove mašine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -