Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiHerojski postupak čovjeka u vrijeme poplava u Federaciji BiH

Herojski postupak čovjeka u vrijeme poplava u Federaciji BiH

Prelazak kroz višestruke izazove

Obilne padavine izazvale su katastrofalne poplave u Federaciji BiH. Najteža situacija zabilježena je u Jablanici, gdje je grad potpuno odsječen. Poplave su također pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Briga o životinjama u teškim vremenima

U ovom teškom trenutku, jedan čovjek pokazao je hrabrost. Preplašenu životinju uzeo je u naručje i prenio na sigurno mjesto. Ovaj postupak ukazuje na važnost brige za životinje čak i u najtežim trenucima.

Humanitarna pomoć za ugrožene

Do sada je zabilježeno ukupno 16 poginulih uslijed poplava. Od tog broja, 12 žrtava je iz Jablanice, jedna iz Konjica, a tri iz Fojnice. Još uvijek se traga za nestalim osobama.

Postoje načini za pomoć ugroženima. Možete donirati novac pozivom na broj 17039 ili putem stranice Pomozi.ba. Crveni krst u FBiH također prikuplja donacije putem humanitarnog broja 17023 i namjenskog računa 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

Solidarnost i podrška zajednice

U ovim teškim vremenima, solidarnost je ključna. Zajednica se okuplja da pruži podršku onima koji su najviše pogođeni. Važno je pomoći i pokazati da nismo sami u ovim izazovnim trenucima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -