Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaRequiem u Sarajevu: Muzičko-Scenski Spektakl s Porukom Solidarnosti

Requiem u Sarajevu: Muzičko-Scenski Spektakl s Porukom Solidarnosti

U Sarajevu će se 5. oktobra održati muzičko-scenski spektakl pod nazivom “Requiem u Sarajevu”. Ovaj događaj predstavlja spoj muzičke izvrsnosti i društvene odgovornosti. Organizatori su izrazili duboko saučešće prema porodicama nastradalih u nedavnim tragedijama koje su zadesile našu zemlju.

Društvena Osviještenost Kroz Muziku

Organizatori koncerta smatraju da su slike iz stradalih područja u Bosni i Hercegovini šokantne. Ljudski životi predstavljaju nenadoknadiv gubitak za porodice, ali i cijeli narod. “Suosjećamo s porodicama nastradalih i dijelimo bol za njihovim najmilijim”, navode organizatori.

Odricanje od Autorskih Prava

Svi izvođači i autori programa su se odrekli svojih autorskih i izvođačkih prava. Sva prikupljena sredstva će biti usmjerena pomoći nastradalima. Organizatori najavljuju izradu audio-video materijala koji će biti distribuiran širom svijeta.

Apel za Jedinstvo

Organizatori su već u kontaktu s prijateljima van BiH, koji će također pomoći porodicama nastradalih. “Molimo sve ljude da nastave graditi jedinstvo i nakon ove tragedije”, dodaju organizatori.

Pocast za Nastradale

Publika je pozvana da koncert prođe bez aplauza. Šutnjom i molitvom ćemo odati počast nastradalim. Ovaj događaj poziva na zajedništvo i solidarnost u teškim vremenima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -