Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisEnergoinvest i CGES nastavljaju uspješnu saradnju na projektima elektroenergetike u Crnoj Gori

Energoinvest i CGES nastavljaju uspješnu saradnju na projektima elektroenergetike u Crnoj Gori

Zadovoljstvo realizacijom projekata

Ivan Asanović, izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), izrazio je zadovoljstvo zbog visokog stepena realizacije projekta 400 kV dalekovoda Čevo (Cetinje) – Pljevlja. Asanović je istakao kvalitet vođenja ovog važnog projekta, koji doprinosi stabilnosti elektroenergetskog sistema.

Spremnost za saradnju

Na sastanku je naglašena spremnost za nastavak saradnje između CGES-a i Energoinvesta. Energoinvest je pokazao interesovanje za pretkvalifikacijski postupak za projekat proširenja trafostanice Pljevlja 2.

Planovi buduće saradnje

Delegacija Energoinvesta, na čelu s Ivanom Bulatovićem, izvršnim direktorom EPCG-a, predstavila je buduće planove razvoja kompanije. Poseban fokus stavljen je na poboljšanje SCADA dispečerskog sistema i ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja.

Inicijative obnovljivih izvora energije

Diskutovano je o zajedničkim inicijativama na projektima obnovljivih izvora energije. Energoinvest je naglasio svoju stručnost u instalaciji shunt reaktora te podršku CGES-u u jačanju stabilnosti sistema.

Ojačavanje partnerskih odnosa

Na posljednjem sastanku s predstavnicima Ministarstva energetike, predstavnici Energoinvesta su upoznali ministarstvo s aktivnostima u Crnoj Gori i budućim planovima. Dogovoreno je nastavak komunikacije, sa ciljem jačanja međusobnih odnosa.

Nastavak razgovora sa CEDIS-om

Za sutra je najavljen sastanak sa predstavnicima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Ovim sastankom završava se niz razgovora o budućim zajedničkim projektima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -