Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzrael pod napadom: Balističke rakete ispaljene iz Irana

Izrael pod napadom: Balističke rakete ispaljene iz Irana

Napad iz Irana

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su balističke rakete ispaljene iz Irana na teritoriju Izraela. Ovaj incident izazvao je značajnu zabrinutost među građanima, koji su pozvani na pripravnost.

Prvi izvještaji i eksplozije

Svjedoci su prijavili da su vidjeli desetine projektila kako lete iznad centralnog Jordana prema Izraelu. U isto vrijeme, eksplozije su se čule iznad Tel Aviva dok su izraelske snage presretale rakete.

Reakcija američkih vlasti

Američki predsjednik Džo Bajden sazvao je sastanak s potpredsjednicom Kamalom Haris i savjetnicima za nacionalnu sigurnost. Tema sastanka je bila pomoć Izraelu u odgovorima na iranske napade i zaštita američkog osoblja.

Upute za građane

IDF je izdao upute građanima, tražeći od njih da se sklone u zaštićene prostore čim čuju sirene. Vojska je objavila da će učiniti sve što je potrebno da zaštiti civile.

Broj ispaljenih projektila

Prema izvještajima, više od 100 projektila je ispaljeno prema Izraelu. Objavljeni su snimci presretanja raketa, a izraelski mediji sugeriraju da se situacija može pogoršati.

Ova situacija dodatno komplikuje već napete odnose između Izraela i Irana, a mnogo je neizvjesnosti o budućem razvoju događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -