Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaApel za pomoć: Sarajka Helena Halilović u borbi za zdravlje

Apel za pomoć: Sarajka Helena Halilović u borbi za zdravlje

Helena Halilović i njena borba

Helena Halilović, dvadesetogodišnja studentica iz Sarajeva, suočava se s teškom dijagnozom neurogenog mokraćnog mjehura. Posljednje dvije godine, njena svakodnevica uključuje terapiju kateterizacijom svakih četiri do šest sati. Ova metoda je privremeno rješenje koje ne može riješiti njen problem.

Operacija u Turskoj kao jedino rješenje

Kako bi pronašla trajno rješenje, Helena je odlučila na operaciju u Turskoj. Trošak operacije iznosi 15.860 eura, a nažalost, ta intervencija nije dostupna u Bosni i Hercegovini. Nakon operacije, Helena nosi uređaje koji prate rad implantata, što joj je od iznimne važnosti za normalno funkcionisanje.

Krađa uređaja uzrokovala dodatne brige

Međutim, nedavna krađa torbe sa ovim uređajima dodatno je otežala njenu situaciju. Helena i njena majka su odmah otišle u policijsku stanicu. Osim policijske prijave, potrebna je i medicinska konsultacija kako bi se utvrdilo koliko dugo Helena može bez tih aparata.

Apel za pomoć porodice

Porodica Halilović moli osobu koja je ukrala torbu da vrati aparate kako bi Helena mogla normalno živjeti. Apeliraju i na sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju novca za njenu operaciju. Broj za uplate je 17047.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -