Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaSenzacionalna pobjeda Leyme nad Real Madridom u dramatičnom završetku

Senzacionalna pobjeda Leyme nad Real Madridom u dramatičnom završetku

Neočekivana borba protiv Kraljeva

Novi španski prvoligaš, Leyma, pružio je izuzetno jak otpor favorizovanom Real Madridu. U posljednjoj četvrtini, domaći tim uspio je izjednačiti rezultat na 63:63. Iako se činilo da su Kraljevi na dobrom putu do pobjede, Leyma je pojačala ritam i stigla do prednosti od devet poena.

Fenomenalna trojka Barruete

U dramatičnom trenutku, Barrueta je postigao nevjerovatan šut za tri poena, izjednačivši rezultat. Time je domaćim igračima omogućio dodatno slobodno bacanje nakon prekršaja koji je napravio Musa. Barrueta je bio precizan s linije slobodnih bacanja, dok Lull u posljednjoj sekundi nije uspio realizirati svoj šut.

Musa i njegovi učinci

Iako je Musa promašio i ključni šut za tri poena, odigrao je solidnu partiju. U 23 minute na parketu, postigao je 17 poena, uz 4 skoka i dvije ukradene lopte. Njegovi doprinosi su bili značajni, iako je završnica bila teška za njegov tim.

Najbolji igrači utakmice

Među istaknutim igračima u redovima Reala bili su Campazzo s 21 košem i Lull sa 16 poena. Igra prikazana u ovom meču potvrdila je da je Leyma ozbiljan kandidat u ovoj sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -