Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetŠokantne Vijesti: Lider Hezbolaha Hasan Nasralah Neutralisan Tokom Izraelskog Napada

Šokantne Vijesti: Lider Hezbolaha Hasan Nasralah Neutralisan Tokom Izraelskog Napada

Ubistvo Hasana Nasralaha izazvalo međunarodnu pažnju

U posljednjim satima, svijet je šokiran vijestima o neutralizaciji Hasana Nasralaha, lidera Hezbolaha. Izraelski vojni napadi na Bejrut rezultirali su ogromnom eksplozijom, koja je uništila više zgrada.

Postupak izraelskih snaga

Izraelska vojska je potvrdila da je operacija pod nazivom “Novi poredak” započeta u trenutku kada je Nasralah bio u sastanku sa visokim zvaničnicima Hezbolaha. General-potpukovnik Nadav Šošani izjavio je kako su imali obavještajne podatke u realnom vremenu, što im je omogućilo uspješan napad.

Informacije o napadu

Izraelski novinar Amišaj Stajn, pozivajući se na saznanja Al Hadata iz Saudijske Arabije, otkrio je kako su Izraelci locirali Nasralaha. Naime, muškarac koji se sastao s njim imao je ruku umrljanu supstancom koju su Izraelci mogli lako identificirati.

Detlaji o napadu

Piloti izraelskog vazduhoplovstva nisu znali identitet mete dok nisu dobili informacije nekoliko sati prije polijetanja prema Libanu. Ova specijalna operacija, koja je šokirala svijet, uključivala je korištenje napredne vojne opreme.

Spekulacije o korištenim municijama

General Šošani nije komentarisao nagađanja o tome da su potencijalno korištene teške bombe američke proizvodnje Mark 84. Ovi napadi su izazvali strah i zabrinutost širom regije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -