Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVKatastrofa na velikom platnu: "Borderlands" kao ogroman filmski promašaj

Katastrofa na velikom platnu: “Borderlands” kao ogroman filmski promašaj

Redateljske nesposobnosti i loše prilagodbe

Film “Borderlands”, redatelja Elija Rotha, nastavlja tradiciju katastrofalnih ekranizacija video igara. Pored poznatih glumaca kao što su Cate Blanchett, Kevin Hart i Jamie Lee Curtis, film je od trenutka premijere postao predmet osuda.

Problemi tokom produkcije

Premijera filma odgađana je više puta, a scenariji su prolivani zbog nerealizovanih scena. Tim Miller preuzeo je neke izmjene, dok je Roth nastavio svoje druge projekte.

Kaotična i predvidljiva radnja

Radnja prati lovkinju Lilith koja traži kćer moćnog Deukliana Atlasa. Dok se zaplet odvija na opasnom planetu Pandori, film se suočava s pitanjima dosljednosti i zanimljivosti. Radnja je često kaotična i nedorečena, ostavljajući gledatelje zbunjenima.

Izvrsna glumačka ekipa, loš rezultat

Iako film ima moćnu glumačku ekipu, interakcija između likova je gotovo nepostojeća. Dijaloge su svedeni na minimalno, što dodatno umanjuje kvalitetu filma.

Kritike i ocjena

“Borderlands” smatra se jednim od najvećih filmskih promašaja 2024. godine. Radnja je neduhovita, a humor je sveden na neprikladne trenutke, pružajući slabu kino zabavu. Kritičari su film ocijenili s niskom ocjenom, temeljeći to na lošem razvoju likova i predvidljivosti radnje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -