Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaMercedes-Benz povećava brzinu autonomne vožnje na 95 km/h od 2025. godine

Mercedes-Benz povećava brzinu autonomne vožnje na 95 km/h od 2025. godine

Nova era autonomne vožnje

Od 2025. godine, svi novi modeli Mercedes-Benz opremljeni autonomnom vožnjom nivoa 3 dobit će značajno ažuriranje. Ovo ažuriranje će omogućiti vozilima da samostalno voze brzinom do 95 km/h.

Ograničenja na njemačkim autoputevima

Ipak, važno je napomenuti da će ova funkcija biti legalna samo na oko 13.000 kilometara njemačkih autoputeva. Proizvođač iz Stuttgarta očekuje dobivanje novog certifikata za svoj sistem autonomne vožnje, poznat kao Drive Pilot.

Ažuriranje i cijena

Mercedes-Benz je potvrdio da će ovo ažuriranje biti besplatno, te da neće utjecati na cijene novih modela. Drive Pilot sistem bit će dostupan kao opcija i prodavat će se po cijeni od 5.950 eura za S i EQS klase.

Pionirski korak u industriji

Kada se novo ažuriranje implementira, Mercedes-Benz će postati “najbrži” proizvođač vozila sa autonomnom vožnjom nivoa 3. Markus Schafer, član Upravnog odbora, izjavio je da će kupci moći efikasnije koristiti svoje vrijeme zahvaljujući ovoj inovaciji.

Postavljanje standarda

Mercedes-Benz ponovno postavlja visoke standarde u industriji i usmjerava se prema budućnosti autonomne vožnje. Ova poboljšanja dodatno osnažuju njegovu pionirsku ulogu na ovom polju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -