Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometZabrane ulaska navijača na derbije izazvale oštre reakcije u BiH

Zabrane ulaska navijača na derbije izazvale oštre reakcije u BiH

Navijači Zrinjskog isključeni iz velike utakmice

Večeras se u Mostaru igra očekivani derbi između Zrinjskog i Veleža. Međutim, navijači Zrinjskog neće biti prisutni, što je izazvalo brojne reakcije. Ova odluka neizbježno je uzrokovana strahovima od nesigurnosti tokom utakmice.

Zabrana za Hordama zla u Širokom Brijegu

Pored toga, u ponedjeljak je na utakmicu u Širokom Brijegu zabranjen ulazak Hordama zla, najvatrenijim navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo. Ove restrikcije dolaze od strane MUP-a Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policija ne garantuje sigurnost navijačima

MUP-ovi iz ovih kantona ističu da “ne mogu garantovati sigurnost navijačima”. Ova izjava ukazuje na nemogućnost osiguranja ovakvih priredaba, što izaziva zabrinutost među ljubiteljima nogometa.

Ramo Isak progovorio o situaciji

Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, prokomentarisao je zabrane. On je naglasio kako ovakve odluke policije nisu u redu. Isak je izrazio razočaranje jer se policija na kantonalnom nivou ne bavi rješavanjem problema.

Pomoć Federalnog ministarstva

Isak je otkrio da su više puta nudili pomoć kantonalnim policijama, ali da ta pomoć nikada nije prihvaćena. Ova situacija dodatno komplikuje odnose među navijačima i policijom, te izaziva sumnju u sposobnost osiguranja javnih događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -