Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometBarcelona kažnjena zbog rasizma: UEFA zabranila prodaju ulaznica gostujućim navijačima

Barcelona kažnjena zbog rasizma: UEFA zabranila prodaju ulaznica gostujućim navijačima

Odluka UEFA-e o kazni

Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) UEFA-e donijelo je tešku odluku protiv FC Barcelone. Zbog incidenta koji su izazvali navijači, klub će suočiti s ozbiljnim sankcijama. UEFA je odlučila da naloži izvršenje suspendovane disciplinske mjere izrečene 17. aprila.

Detalji kazne

Barcelona je kažnjena sa 10.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za gostujuće navijače. Ova mjera se odnosi na narednu utakmicu u UEFA-inom takmičenju. Pravilnik koji je bio osnov za ovu kaznu je članak 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA-e.

Incident i utjecaj na sezonu

Do kazne je došlo zbog rasističkog ponašanja dijela Barceloninih navijača tokom utakmice protiv Monaca. Ovi incidenti se ne smiju tolerisati u sportu, naglašava UEFA.

Monaco je prošle sedmice pobijedio Barcelonu s 2:1 na stadionu Louis II u okviru Lige prvaka. Ova pobjeda dodatno je pogoršala situaciju za Katalonce.

Naredni susret Barcelone

Naredna utakmica Barcelone u Ligi prvaka zakazana je za 6. novembar, gdje će igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu. Očekuje se da će klub učiniti sve kako bi se fokusirao na igru i ispravio greške zbog sankcija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -