Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapad na Hezbolah: Hasan Nasralah navodno ranjen u bombardovanju Beiruta

Napad na Hezbolah: Hasan Nasralah navodno ranjen u bombardovanju Beiruta

Izraelski napad na Bejrut

Izraelski mediji izvještavaju da je Hasan Nasralah, vođa libanske grupe Hezbolah, navodno ranjen u zračnom napadu. Ova akcija izvedena je na južnom predgrađu Beiruta, poznatom kao Dahieh. Utvrđeno je da je glavni štab Hezbolaha bio meta ove operacije.

Nivo pripravnosti podignut

Prema informacijama iz izraelskog “Kanala 12”, vlasti vjeruju da je Nasralah bio prisutan na mjestu napada. Izvori iz vojske su naglasili da će “svako ko se nalazio tamo teško izaći živ”. Izrael je povisio nivo sigurnosti u svim svojim ambasadama širom svijeta uslijed rastuće napetosti.

Posljedice napada

U najnovijim napadima na Bejrut, prema Ministarstvu zdravlja Libana, ubijene su najmanje dvije osobe, a 76 ih je povrijeđeno. Libanska novinska agencija NNA javila je da su izraelski avioni bombardovali četvrt Hureyk, uništivši pritom šest zgrada.

Kontinuirani sukobi

Izraelska vojska je izvela stotine zračnih napada od 23. septembra, usmjeravajući ih na gradove u južnom Libanu i regije Bekaa i Baalbek. Prema libanskim izvorima, tokom ovih napada poginulo je 775 ljudi, a skoro 150.000 je raseljeno. Sukobi između Izraela i Hezbolaha nastavljaju se još od 8. oktobra prošle godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -