Petak, 27 Septembra, 2024
HomeSportTenisZverev se bori s pneumonijom: Otkačio nastup u Pekingu

Zverev se bori s pneumonijom: Otkačio nastup u Pekingu

Dijagnoza zdravstvenih problema

Nijemački teniser Alexander Zverev otkazao je svoj nastup na ATP turniru u Pekingu zbog dijagnosticirane pneumonije. Ova bolest traje već osam sedmica, a Zverev je objasnio da se suočava s ozbiljnim fizičkim problemima.

Važnost zdravlja za povratak

“Nažalost, dijagnosticirana mi je upala pluća, što objašnjava moje fizičke borbe posljednjih mjeseci”, rekao je Zverev. On je naglasio kako se mora posvetiti svom zdravlju kako bi se što prije vratio tenisu.

Nada za Masters turnir u Shanghaiju

Iako je otkazao nastup u Pekingu, Zverev se još uvijek nada da će moći učestvovati na Masters turniru u Shanghaiju naredne sedmice. Njegova želja za povratkom na teren ostaje jaka, uprkos trenutnim zdravstvenim tegobama.

Proučavanje problema s fizičkom izdržljivošću

Njemac ističe da su njegovi problemi počeli za vrijeme turnira u Hamburgu. Tamo je igrao finale, ali je poražen od Francuza Arthura Filsa. Zverev se suočio s poteškoćama i na Olimpijadi u Parizu, gdje nije uspio obraniti zlatnu medalju.

On je dodao: “U Hamburgu sam shvatio da nešto nije u redu, mnogo brzo sam se zamarao.” Ova izjava dodatno naglašava njegove svakodnevne borbe i potrebu za oporavkom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -