Subota, 28 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaDaddo Orešković predstavlja novu verziju sevdalinke uz simfonijski orkestar

Daddo Orešković predstavlja novu verziju sevdalinke uz simfonijski orkestar

Daddo Orešković, poznat i kao “Mr. D”, predstavio je svoja nova djela koja kombiniraju neo-klasični rock s bosanskim etnom. Novo remek-djelo odlikuje se snažnom i emotivnom melodijom, gdje akustična i električna gitara igraju glavne uloge.

Melodije koje izazivaju emocije

Orešković objašnjava kako prva polovica kompozicije ističe nježnost akustične gitare. U drugoj sekciji, električna gitara preuzima vodstvo s agresivnijim tonovima. Sve to zadržava melodijsku suštinu koja emocionalno dotiče slušatelje.

Vizualna priča snimljena na historijskim lokacijama

Spot koji prati ovu obradu sevdalinke sniman je na srednjovjekovnom lokalitetu starog grada Sokolac pored Bihaća. Dodatna scena snimljena je u samom centru grada uz rijeku Unu. Džemal Ćatić i Irfan Alijagić zaduženi su za režiju spota.

O Daddu Oreškoviću

Rođen u Bihaću, Orešković se školovao u Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirao je na Berklee College of Music, gdje je stekao znanja koja ga čine jednim od najistaknutijih gitarista. Njegove uspjehe potvrđuju nagrade poput Los Angeles Music Awards i razna priznanja američkih muzičkih časopisa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -