Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrumpov provokativni govor o prijetnjama iz Irana

Trumpov provokativni govor o prijetnjama iz Irana

Trump naglašava prijetnje po svoj život

Tokom nedavne kampanje u Sjevernoj Karolini, bivši američki predsjednik Donald Trump iznio je ozbiljne optužbe na račun Irana. Izjavio je da su se dogodila dva pokušaja atentata na njegov život, za koja vjeruje da mogu biti povezana s Teheranom.

Čvrsta poruka Iranu

Trump je istakao da bi, da je on još na vlasti, obavijestio Iran o posljedicama potencijalnog napada. “Ako učinite bilo što da naudite toj osobi, raznijeti ćemo vaše najveće gradove i samu zemlju”, rekao je Trump, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Zaštita iranskog predsjednika

On je također izrazio ljutnju zbog toga što iranski predsjednik Masoud Pezeshkian uživa značajnu zaštitu u New Yorku dok prisustvuje Općoj skupštini UN-a. Trump je postavio pitanje: “Kako je moguće da iranski vođa uživa sigurnost, dok su prijetnje upućene našem bivšem predsjedniku?”

Trump je dodao da Sjedinjene Američke Države moraju jasno poručiti Iranu o ozbiljnim posljedicama pretnji prema američkim zvaničnicima. Njegove izjave su uzburkale duhove i ponovno otvorile temu o odnosima između SAD-a i Irana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -