Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrump obećava završetak rata u Ukrajini ako postane predsjednik

Trump obećava završetak rata u Ukrajini ako postane predsjednik

Trumpova kritika Bidenove administracije

Donald Trump je optužio predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris za uvučenje Sjedinjenih Američkih Država u rat u Ukrajini. Tokom nedavne izjave, Trump je rekao da će, ako bude izabran, “srediti rat u Ukrajini”.

Pregovaranje kao ključ rješenja

Trump je naglasio kako smatra da će moći da pregovara o okončanju sukoba. “Mi smo zaglavljeni u tom ratu osim ako ja nisam predsjednik. Ja ću to obaviti. Pregovarat ću o tome”, izjavio je Trump.

Kritike na račun ukrajinskog predsjednika

Tokom izlaganja, Trump je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog opisao kao “najvećeg trgovca na svijetu”. On je istaknuo da posjete Zelenskog SAD-u uvijek rezultiraju značajnim finansijskim sredstvima za Ukrajinu.

Briga za Ukrajinu u svjetlu Trumpovog povratka

Mogući povratak Trumpa u Bijelu kuću izaziva zabrinutosti među ukrajinskim liderima. Pro-Trampovo krilo Republikanske stranke ranije je blokiralo prijedlog zakona o američkoj pomoći, što je negativno uticalo na situaciju na frontu.

Gubitak ključnog grada Avdiivka, koji se dogodio nakon ovog odbijanja pomoći, dodatno naglašava hitnost i ozbiljnost trenutne situacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -