Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapad na vođu Hezbollaha: Izraelska vojska cilja na civilnu infrastrukturu

Napad na vođu Hezbollaha: Izraelska vojska cilja na civilnu infrastrukturu

Sigurnosni izvori potvrđuju napad na Hassana Nasrallaha

Agencija Reuters izvještava da je lider Hezbolaha, Hassan Nasrallah, bio na meti nedavnog izraelskog napada. Nažalost, trenutno nema informacija o njegovom stanju ili eventualnim povredama. Ovaj napad se dešava usred pojačanih sukoba između Izraela i Hezbolaha.

Urušena zgrada i spašavanje civila

Izraelska vojska tvrdila je da je napad bio ciljan, dok su stambene zgrade u kvartu Ghobeiri također pogođene. Snimci pokazuju urušen krov zgrade prekrivene dimom, a spasilačke službe rade na izvlačenju civila zarobljenih ispod ruševina.

Ciljevi Hezbollaha i nesreće među civilima

Izrael je jučer bombardovao i Dahiyeh, gdje su tvrdili da je cilj bio Ali Karaki, treći po komandi Hezbollaha. Zanimljivo je da je Karaki preživio napad, a velike štete su zabilježene na lokalnoj infrastrukturi. Na ulicama Beiruta zabilježen je veliki broj nevinih građana koji su ostali bez krova nad glavom.

Konstantni sukobi u Beirutu

Ovaj napad u Dahiyeh, poznatom kao uporište Hezbollaha, predstavlja peti izraelski napad u Beirutu tokom trenutnog rata. Sa svakim novim udarom raste zabrinutost za sigurnost civila u ovom kompleksnom sukobu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -