Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaMuzaferija oduševio publiku u Livnu svojim nastupom

Muzaferija oduševio publiku u Livnu svojim nastupom

Uspješan koncert u Livnu

Naš talentirani umjetnik Muzaferija održao je spektakularan koncert u Narodnom sveučilištu Livno. Događaj je privukao veliki broj obožavatelja, a sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Raznovrstan repertoar

Nastup je trajao 90 minuta i sastojao se iz tri dijela. Muzaferija je izveo autorske pjesme, duhovne ilahije i kaside, te tradicionalne sevdalinke. Svatko je mogao uživati u bogatom muzičkom programu.

Zajedništvo i poruke mira

Muzaferija je istakao koliko mu srce ispunjava zajedništvo i ljubav prema muzici. “Puno mi je srce kada vidim da se okupljamo oko zajedničke riječi”, naglasio je umjetnik, posebno se osvrnuvši na horsko pjevanje pjesme “Hej Bosno studen vodo”.

Podrška i partneri

Pokrovitelji koncerta bili su Medžlis islamske zajednice Livno i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ova podrška dodatno je doprinijela uspjehu događaja.

Poruka zajedništva

Podsjećamo, Muzaferija je poznat po promoviranju međureligijskog dijaloga. Na koncertu u Trebinju, zajedno s đakonom Rajkovićem, poručio je kako je naša obaveza graditi mostove između različitih zajednica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -