Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPotvrđeno: Bh. diplomate nisu povrijeđene u eksploziji u Pakistanu

Potvrđeno: Bh. diplomate nisu povrijeđene u eksploziji u Pakistanu

Incident u Pakistanu

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine potvrdilo je da su bh. diplomate ostale nepovrijeđene u eksploziji koja se dogodila blizu njihovog konvoja vozila u Pakistanu. Ovaj incident izazvao je zabrinutost, ali srećom, svi članovi konvoja su sigurni.

Detaji eksplozije

U eksploziji bombe koja se dogodila u blizini konvoja, nažalost, poginuo je jedan policajac zadužen za zaštitu stranih diplomata. Također, tri osobe su ranjene, saopćila je policija. Iako su bh. diplomate bile u blizini, njihovi životi nisu bili ugroženi.

Nositelji događaja

Prema informacijama, u konvoju su se nalazili diplomati iz više zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Vijetnam, Etiopiju, Ruandu, Zimbabve, Indoneziju, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazahstan i Portugal. Ova situacija dodatno naglašava opasnosti s kojima se suočavaju diplomate prilikom obavljanja svojih dužnosti.

Istraga je u toku

Vlasti Pakistana pokrenule su istragu incidenta kako bi utvrdile sve okolnosti eksplozije. Ministarstvo vanjskih poslova BiH izvještava da će i dalje pratiti razvoj situacije i pružati informacije javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -