Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeSportNogometFK Sarajevo pokreće kampanju "For the Cure" za pomoć djeci oboljeloj od...

FK Sarajevo pokreće kampanju “For the Cure” za pomoć djeci oboljeloj od raka

Pokretanje kampanje za mališane

Fudbalski klub Sarajevo započeo je svoju humanitarnu kampanju “FK Sarajevo For the Cure” za podršku djeci oboljeloj od raka. Ova izazovna inicijativa krenula je jučer na utakmici protiv Borca u Banjoj Luci i trajat će do kraja oktobra.

Posvećenje pobjede malim herojima

Nakon trijumfa, iz FK Sarajevo su saopćili: “Jučerašnju pobjedu posvećujemo našim malim herojima iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Draga djeco, ovo je i vaša pobjeda.” Ovakva posvećenost dodatno motivira igrače i navijače.

Simbol podrške kroz trake

Na početku kampanje, igrači su nosili trake na rukama, koje su izrađivala djeca oboljela od raka. Ta djeca žive i liječe se u Roditeljskoj kući u Sarajevu. Ovaj ges učvršćuje vezu između kluba i lokalne zajednice.

Druženje u Roditeljskoj kući

Povodom kampanje, igrači su posjetili Roditeljsku kuću, gdje su se družili s mališanima i zajednički osmislili trake. Ovaj gest predstavlja podršku malim lokalnim borcima te podiže svijest o njihovim borbama.

Globalna borba protiv raka kod djece

Kampanja “For the Cure” nije samo lokalna inicijativa. Septembar je širom svijeta poznat kao mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. FK Sarajevo nastoji osvijetliti ovu ozbiljnu temu i pružiti podršku djeci i njihovim porodicama u borbi protiv bolesti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -