Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaŠejla Zonić predstavlja novu pjesmu "Dert" sa spojem tradicije i modernog zvuka

Šejla Zonić predstavlja novu pjesmu “Dert” sa spojem tradicije i modernog zvuka

Šejla Zonić predstavlja “Dert”

Popularna pjevačica Šejla Zonić nedavno je objavila svoju novu pjesmu pod nazivom “Dert”. Ova pjesma je rezultat njezinog vlastitog teksta i muzike, dok je aranžman radio Marko Gluhaković. Spot za pjesmu snimio je njen suprug Armin, čime se dodatno naglašava značaj porodice u njezinom umjetničkom radu.

Šta znači “dert”?

Najavljujući pjesmu, Zonić se našalila da će riječ “dert” postati najguglanija do kraja godine. Na društvenim mrežama je pojasnila značenje ove riječi. “Dert” se često veže uz sevdalinke, ali predstavlja dublje emocionalno stanje. Prema njenim riječima, dert simbolizira bol, patnju i strah od gubitka, kao i čežnju za lijepim.

Kombinacija modernog i tradicionalnog

Šejla ističe da je pjesma “Dert” spoj modernih elemenata i tradicionalnog zvuka. Ova pjesma kombinira elektronsku pop muziku sa zvukom instrumenta saza. Melodijska linija je obogaćena tradicionalnim melizmima, što joj daje jedinstven zvuk. Saz, kao poseban začin, dodao je Mladen Pecović, čime je kreiran savremen autentičan zvuk.

Očekuje se da će pjesma “Dert” privući pažnju ljubitelja muzike diljem regije, spajajući tradicionalne vrijednosti sa modernim pristupom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -