Subota, 21 Septembra, 2024
HomeSportNogometĐoković se opušta u Bugarskoj i pravi neočekivani izuzetak

Đoković se opušta u Bugarskoj i pravi neočekivani izuzetak

Učestvovanje na egzibicionom turniru

Novak Đoković nedavno je učestvovao na egzibicionom turniru u Bugarskoj. Domaćin mu je bio poznati teniser Grigor Dimitrov. Njih dvojica su uživali u druženju i opuštanju, što je Đokoviću bilo potrebno nakon naporne sezone.

Isprobavanje tradicionalne bugarske hrane

Tokom boravka u Sofiji, Đoković je imao priliku da proba banicu. Ovo tradicionalno bugarsko jelo privuklo je njegovu pažnju. Međutim, mnogi navijači bili su iznenađeni ovim izborom. Đoković je, naime, izbjegavao gluten posljednjih 15 godina zbog svoje dijete.

Završetak dijete bez glutena

Fanovi su primijetili njegov neočekivani izuzetak od dijete. Mnogi smatraju da Đoković razmišlja o povlačenju iz tenisa. Iako drži titulu najboljeg tenisača svijeta s 24 osvojenih Grand Slamova, njegovi trenuci opuštanja ukazuju na promjene.

Poruka o ishrani i sportu

Đoković je uvijek naglašavao da nije na specijalnoj ishrani samo zbog tenisa. On vjeruje da je pravilna ishrana ključ njegovog zdravlja. “To je odraz mog načina života”, naglasio je Nole u jednom intervjuu. Njegova vizija o tenisu i ishrani ostaje postojana, bez obzira na to gdje se nalazi.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -