Subota, 21 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaZlatan Fazlić Fazla objavio novu pjesmu "Teatarska" posvećenu sarajevskim umjetnicima

Zlatan Fazlić Fazla objavio novu pjesmu “Teatarska” posvećenu sarajevskim umjetnicima

Novi hit iz ciklusa “Opsada Sarajeva – 1425 dana”

Bosanskohercegovački kantautor Zlatan Fazlić, poznatiji kao Fazla, predstavio je novu pjesmu pod nazivom “Teatarska”. Ova pjesma dolazi nakon uspješnog izdanja “1425 dana” i dio je njegovog muzičkog ciklusa posvećenog opsadi Sarajeva.

Posveta hrabrim umjetnicima

Pjesma “Teatarska” obilježava doprinos sarajevskih umjetnika i kulturnih radnika tokom opsade. Njihova hrabra i aktivna djelovanja omogućila su građanima Sarajeva da bar djelimično zaborave na užase rata i sačuvaju ljudsko dostojanstvo.

Umjetnost u najtežim vremenima

Fazla u svojoj novoj pjesmi evocira uspomene na domaće i strane umjetnike koji su u tragičnim vremenima unijeli svjetlost i ljepotu. U periodu opsade, od aprila 1992. do februara 1996. godine, održano je preko 3100 umjetničkih događaja, uključujući pozorišne premijere, koncerte i likovne izložbe.

Produkcija i saradnici

Fazla je autor muzike, teksta i aranžmana za “Teatarsku”, a snimanje je obavljeno u studiju TO PROFI. Miksana je od strane Adnana Mušanovića, dok vokal doprinosi Aida Mušanović-Arsić. Spot je kreirao Alan Savić, a video materijal ustupio BHRT.

Nastavak kreativnog puta

Fazla nastavlja sa radom na novim pjesmama iz istog ciklusa. Ova posveta ne smije biti zaboravljena, a pjesma “Teatarska” ponovo nas podsjeća na važnost umjetnosti u najdramatičnijim momentima historije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -