Subota, 21 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaFazla posvećuje pjesmu svim sarajevskim umjetnicima i kulturnim radnicima

Fazla posvećuje pjesmu svim sarajevskim umjetnicima i kulturnim radnicima

Umjetnost kao svjetlo u mraku

Pjesma “Teatarska”, autora Fazle, posvećena je svim umjetnicima i kulturnim radnicima Sarajeva. Ova pjesma simbolizira hrabrost i aktivizam tokom opsade Sarajeva. Umjetnici su svojim radom olakšavali život građanima u teškim vremenima, unoseći ljepotu u ratne dane.

Umjetnički događaji tokom opsade

Od aprila 1992. do februara 1996. godine, Sarajevo je bilo domaćin 3.102 umjetnička događaja. Održano je 182 pozorišne premijere, više od 2.000 predstava, 48 koncerata Sarajevske filharmonije i 177 likovnih izložbi. Također je objavljeno 263 knjige i održano 156 promocija dokumentarnih filmova.

Pjesma koja podsjeća na prošlost

Fazla nas ovom pjesmom podsjeća na te potresne dane i ljude čije djelo ne smijemo zaboraviti. O fenomenu sarajevskog ratnog teatra danas se pišu knjige, dok umjetnost nastavlja živjeti.

Produkcija pjesme “Teatarska”

Pjesmu je snimao Fazla, koji je autor muzike, teksta i aranžmana. Snimanje je obavljeno u studiju TO PROFI, a miksao je Adnan Mušanović. Ženski vokal pružila je Aida Mušanović-Arsić, dok je video materijal ustupio BHRT. Spot je kreirao Alan Savić.

Nove pjesme iz ciklusa “Opsada Sarajeva – 1425 dana”

Fazla nastavlja svoj rad i priprema nove pjesme iz istoimenog ciklusa. Ova serija pjesama prožimljuće tematizuje opsadu Sarajeva i trajne posljedice koje je ostavila.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -