Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiDacešin se oglasio o kontroverznim udžbenicima historije i nastavlja sa radom

Dacešin se oglasio o kontroverznim udžbenicima historije i nastavlja sa radom

Povodom kontroverznih udžbenika historije

Na nedavne komentare o spornim udžbenicima historije, Dacešin je naglasio važnost sjećanja na 8.000+ žrtava u Srebrenici. Rekao je da te žrtve “zaslužuju barem spomen ako ništa”.

Reakcije medija i podrška javnosti

Nakon njegovih izjava, Alternativna televizija (ATV) je prekinula saradnju s njim, kao i jedna neimenovana agencija. Ipak, Dacešin je dobio veliku podršku javnosti i zahvalio se svojim pratiteljima.

Nastavak rada na videosnimcima

Dacešin je istakao da nastavlja snimati edukativne videosnimke. Obećao je da će naredni sadržaji biti još kvalitetniji. Svaki videosnimak zahtijeva intenzivan rad od sedam dana, uključujući pisanje scenarija, snimanje i montažu.

Finansijski izazovi u produkciji

Osim vremena, Dacešin objasnio da produkcija videosnimaka iziskuje i značajna finansijska sredstva. On se sam bavi svim organizacijskim poslovima vezanim za snimanje, ali mu je potrebna dodatna pomoć.

Otvaranje novog kanala za donacije

Kako bi prevazišao finansijske prepreke, Dacešin je otvorio kanal putem kojeg admiratori mogu pružiti simboličnu donaciju. Ovaj korak pomoći će mu da nastavi svoj rad i unaprijedi sadržaje za svoje pratioce.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -