Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbudljiva večer u Ligi prvaka: Rezultati koje morate znati

Uzbudljiva večer u Ligi prvaka: Rezultati koje morate znati

Drama Katalonije: Barcelona i Monaco

Katalonski klub Barcelona odigrao je dramatičan susret protiv Monaca. U 11. minuti, igrač Eric Garcia isključen je zbog direktnog crvenog kartona. Domaći tim iskoristio je prednost i u 17. minuti postigao prvi gol zahvaljujući Maghnesu Aklioucheu.

Ipak, Barcelona je brzo odgovorila. U 23. minuti, talentovani Lamina Yamal izjednačio je rezultat, čime su Katalonci pokazali borbenost i odlučnost.

U drugom dijelu, Monaco je čekao priliku i dočekao je grešku Barcelone. U 71. minuti, George Ilenikhena je pogodio mrežu Marka Ter Stegena i postavio konačan rezultat, dovodeći Monaco do pobjede.

Povijesna pobjeda Bresta u Ligi prvaka

U drugom dijelu večeri, Brest je ostvario značajan uspjeh. Domaćin je pobijedio Šturm rezultatom 2:1 i ostvario prvu pobjedu u historiji Lige prvaka. Strijelci za Brest bili su Hugo Magnetti i Abdallah Sima. Gosti su pogodili vlastitu mrežu zahvaljujući Edimilsonu Fernandesu.

Naš reprezentativac Jusuf Gazibegović odigrao je svih 90 minuta za Šturm, dok Emir Karić nije ulazio u igru.

Atletico i Arsenal podijelili bodove

Još jedan uzbudljiv meč odigrali su Atalanta i Arsenal, koji su završili bez golova. Bodovi će više odgovarati gostima, s obzirom na odličnu intervenciju Davidea Raye koja je spasila Arsenal od poraza.

Atletico Madrid preokreće protiv Leipziga

U izuzetno uzbudljivom meču, Atletico Madrid savladao je RB Leipzig rezultatom 2:1. Leipzig je prvi došao do vodstva preko Benjamina Šeška. Ipak, Griezmann je izjednačio, a neki trenutak kasnije, Jose Maria Gimenez je donio pobjedu Atleticu u 90. minuti.

Ovi rezultati dodatno su razbuktali strast na fudbalskoj sceni Lige prvaka, a navijači jedva čekaju nove izazove i utakmice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -