Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Moskvi: Dvije mrtve i sedam ranjenih u pucnjavi

Tragedija u Moskvi: Dvije mrtve i sedam ranjenih u pucnjavi

Pucnjava u uredu blizu Kremlja

U Moskvi, dvije osobe su poginule, dok je sedam povrijeđeno u pucnjavi koja se dogodila u poslovnom uredu, nedaleko od Kremlja. Među povrijeđenima su i policajci. Ovaj incident izazvao je veliku zabrinutost javnosti i dodatne rasprave oko sigurnosti unutar poslovnog sektora.

Rasprava o spajanju kompanija

Pucnjava se dogodila tokom rasprave o budućnosti kompanije Wildberries, koju je 2004. godine osnovala Tatjana, kao odgovor na američki Amazon. Spomenuta kompanija planirala je spajanje s Russ Group. Ova odluka je postavila jadne temelje za sukob, između supružnika Vladislava i Tatjane, koji su se nedavno odlučili na razvod.

Optužbe i nejasnoće

Svaka strana iznosi različite tvrdnje o incidentu. Vladislav se brani da je došao na zakazani sastanak, dok Tatjana tvrdi da nikakav sastanak nije bio zakazan. Vladislavovi advokati su izjavili da je uhapšen i da se tereti za ubistvo i pokušaj ubistva policajca, što su nazvali “očiglednim kršenjem prava”.

Podrška iz Kremlja

U međuvremenu, čečenski lider Ramzan Kadirov pruža podršku Vladislavu, dok Tatjana odbacuje optužbe. Iz Kremlja su izjavili da predsjednik Putin podržava proces spajanja kompanija, ali i da se neće miješati u tekuće događaje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -