Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiHyatt Hotels Corporation najavio novi Park Hyatt hotel u Saporu do 2029....

Hyatt Hotels Corporation najavio novi Park Hyatt hotel u Saporu do 2029. godine

Otvorenje novog luksuznog hotela

Hyatt Hotels Corporation je s ponosom objavio planove za otvaranje novog Park Hyatt hotela u Saporu, Japanu. Očekuje se da će hotel biti otvoren 2029. godine.

Lokacija i arhitektura

Hotel će se nalaziti u ekonomskom i kulturnom centru prefekture Hokaido, na raskrsnici Odori Parka i Sapporo Ekimae-dori ulice. Smješten u multifunkcionalnoj kuli, protezat će se od 27. do 35. sprata i nuditi veličanstven pogled na grad i okolinu.

Dizajn zgrade potpisuje renomirani arhitekta Kengo Kuma, poznat po inovativnom pristupu koji spaja arhitekturu s prirodom.

Luksuzni sadržaji

Park Hyatt Sapporo će nuditi 157 luksuznih soba i apartmana, kao i svjetski poznate kulinarske i wellness usluge. Gosti će imati pristup zatvorenom bazenu, te inspirativnim prostorima za sastanke i događaje.

Povezanost s Hokaidom

Hokaido se ističe kao destinacija koja privlači turiste tokom cijele godine. Poznata po predivnom snijegu, morskim plodovima i intrigantnoj kulturi, regija nudi bogate mogućnosti za odmor.

Saporo, kao peti najveći grad Japana, lako je dostupan iz Tokija, a uskoro će biti povezan i brzim vozom, što dodatno povećava njegovu popularnost među turistima.

Rast Hyatt portfolija

Park Hyatt Sapporo će biti četvrti Park Hyatt hotel u Japanu, pridružujući se ostalim brendovima Hyatt, koji sada broji 21 hotel na ovom području. Hyatt nastavlja jačati svoje prisutstvo na Hokaidu, uključujući Park Hyatt Hanazono i planirani Hyatt Centric u Saporu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -