Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisJelena Dokić: Inspirativna priča o borbi, gubicima i novom početku

Jelena Dokić: Inspirativna priča o borbi, gubicima i novom početku

Uspon i pad u svijetu tenisa

Jelena Dokić je kao mlada teniserka ostvarila nevjerovatne uspjehe. U dobi od 16 godina, pobijedila je Martinu Hingis, a sa 19 godina i Kim Clijsters, Venus Williams te Justine Henin.

Životne okolnosti i izazovi

Nakon rata, Dokićeva se preselila u Srbiju, a kasnije i u Australiju kao izbjeglica. Tijekom tog perioda, bila je u vezi s Tinom Bikićem, Hrvatom, što je uzrokovalo probleme s njenim ocem.

Bitka sa depresijom i debljinom

Dokić je godinama trpjela psihičko maltretiranje, a to je ostavilo dugotrajne posljedice na njeno zdravlje. Pojavila se depresija i problemi s kilogramima, a prekretnica je nastupila kada je dostigla 120 kilograma.

Nova životna odluka

Uprkos teškim vremenima, odlučila je promijeniti svoj život. Jelena je smršala 30 kilograma i ponovo pronašla samopouzdanje. Ovaj put, više nije tražila utjehu u hrani, već se okrenula zdravijem načinu života.

Poruka o unutrašnjoj snazi

Na društvenim mrežama je podijelila svoju priču, naglašavajući kako broj na vagi ne definiraju osobu. “Bitno je biti dobra osoba”, istaknula je Dokić. Njeno snažno opredjeljenje je da će uvijek držati glavu visoko, bez obzira na izgled.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -