Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEksplozije Pejdžera u Libanu: Povrijeđen Iranski Ambasador i Veliki Broj Civila

Eksplozije Pejdžera u Libanu: Povrijeđen Iranski Ambasador i Veliki Broj Civila

Povrede U Libanu

U jučerašnjim eksplozijama pejdžera širom Libana, povrijeđen je i iranski ambasador, Modžtaba Amani. Prema izvještaju iranske novinske agencije Mehr, Amani je zadobio samo lakšu povredu. Agencija Fars potvrđuje da se diplomat trenutno nalazi pod nadzorom u bolnici.

Šteta i Reakcije

Libanski zvaničnici ističu kako je veliki broj ljudi povrijeđen u različitim dijelovima zemlje. Pored ambasadora, među povrijeđenima su i članovi militantne grupe Hezbollah. Ovi uređaji, koje su koristili, izazvali su haos uslijed njihove eksplozije.

Upute za Građane

Prema izvorima, članovima Hezbollaha poslana je glasovna poruka u kojoj se savjetuje da odmah bace novoprimljene pejdžere. Ovo je dodatno izazvalo zabrinutost zbog sigurnosti građana.

Krizna Situacija u Bolnicama

Zdravstveni radnici izvještavaju o haotičnim scenama u bolnicama, dok hitna pomoć pristiže iz svih krajeva zemlje, uključujući Bejrut. Državna novinska agencija javlja o povredama u više gradova, uključujući južni Liban i obalne regije.

Pripreme za Hitnu Pomoć

Ministarstvo zdravlja Libana je podiglo nivo pripravnosti u bolnicama. Građani koji posjeduju bežične komunikacijske uređaje su pozvani da se od njih drže podalje. Također, zdravstveni radnici su pozvani da se hitno odazovu, dok su potrebne donacije krvi.

Ove eksplozije izazvale su strah među stanovništvom. Video snimci na društvenim mrežama prikazuju haotične scene na mjestima gdje su pejdžeri eksplodirali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -