Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometFK Željezničar kažnjen nakon incidenata na Grbavici

FK Željezničar kažnjen nakon incidenata na Grbavici

Kazne za FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar pretrpio je novčanu kaznu od 10.000 KM zbog neprimjerenog ponašanja navijača. Osim toga, izrečena mu je i uslovna kazna zabrane igranja pred gledateljima na istočnoj tribini.

Uslovi za zabranu i dodatne mjere

Prema odluci, ako se slični incidenti ponove u narednih šest mjeseci, klub će biti kažnjen zabrano prisustva gledatelja na istočnoj tribini. Također, MUP KS naložio je postavu zaštitne ograde na istočnoj tribini kako bi se održala sigurnost tokom utakmica.

Incident na utakmici Željezničar – Sloga

Utakmica između Željezničara i Sloge prekinuta je zbog sukoba između navijača i igrača. Dvojica navijača su sa istočne tribine upala na teren i napali gostujuće igrače. Na sreću, igrači Željezničara su na vrijeme intervenisali i spriječili veći incident.

Poziv navijačima

FK Željezničar uputio je apel svim navijačima da na narednim utakmicama pokažu pravu podršku klubu. “Dešavanja protiv Sloge bila su izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca”, saopšteno je s Grbavice.

Naredna utakmica

Naredna utakmica za Željezničar je protiv Zrinjskog, koja je zakazana za subotu s početkom u 20:45 sati. Klub očekuje podršku navijača na prepoznatljiv način.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -