Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaMiley Cyrus na meti tužbe zbog pjesme "Flowers": Plagijat ili inspiracija?

Miley Cyrus na meti tužbe zbog pjesme “Flowers”: Plagijat ili inspiracija?

Tužba protiv Miley Cyrus

Pjesma “Flowers”, koju izvodi Miley Cyrus, postala je međunarodni hit. Ova pjesma govori o slomljenom srcu i oporavku. Njena popularnost dodatno je porasla već nakon izlaska, no sada se suočava s ozbiljnim optužbama.

Optužbe za plagijat

Kompanija Tempo Music Investments podnijela je tužbu protiv Cyrus. Oni tvrde da je pjesma “Flowers” plagijat pjesme “When I Was Your Man” Brune Marsa. U tužbi se ističe da su tekst, melodija i tehnički detalji previše slični.

Namjera i inspiracija

Tempo Music Investments navodi da je Miley “namjerno” učinila sličnosti s Marsovim hitom. Zanimljivo je da iza ove tužbe ne stoji Bruno Mars, već samo ova kompanija.

Interpretacija stihova

Sličnosti između “Flowers” i “When I Was Your Man” podstakle su rasprave. Mnogi su primijetili da je Cyrus inspirisana Marsovom pjesmom. Iako je Bruno Mars govorio o tome kako je trebao bolje tretirati svoju partnericu, Miley preokreće ovu poruku. Ona zaključuje da se trebala više brinuti o sebi.

Ova situacija samo dodatno komplikuje uspjeh “Flowers”. Očekujemo šta će se desiti s pravnim postupkom i kako će se ova priča dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -