Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaTeška saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške: Jedna osoba poginula, dvije povrijeđene

Teška saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške: Jedna osoba poginula, dvije povrijeđene

Tragedija na autocesti A3

Na autocesti A3, između Nove Gradiške i Okučana, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je rezultirala smrtnim ishodom. U nesreći je jedna osoba izgubila život, dok su dvije osobe zadobile povrede.

Izvještaj policije i hitnih službi

Prema informacijama iz Policijske uprave brodsko-posavske, nesreća se desila u ranim jutarnjim satima. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci JVP Nova Gradiška, koji su duže vrijeme proveli na mjestu incidenta.

Sve se dogodilo tokom noći

Povodom nesreće, policija je izvršila dva uviđaja. Ova situacija je uzrokovala privremeno zatvaranje dijela autoceste. Vozač kamiona iz Novog Pazara, koji je bio svjedok nesreće, izjavio je da mu je “nešto blokiralo kotač”. Nakon toga, kamion se počeo okretati, što je rezultiralo sudarom sa bijelim automobilom punim kutija.

Detalji o povrijeđenima

Nakon početnog sudara, došlo je do sudara sa žutim kombijem u kojem su se nalazili otac i sin. Od tri vozila koja su sudjelovala u nesreći, smrtno je stradala osoba iz bijelog automobila. Povrijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu u Novoj Gradiški.

Preusmjeravanje prometa

U cilju sigurnosti, promet s autoceste A3 preusmjeren je na alternativne pravce, kroz grad prema Županijskoj cesti ŽC 4158 i dalje na Državnu cestu D5.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -