Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiKristijan Iličić otkriva čuda i muke Turkmenistana kroz Instagram postove

Kristijan Iličić otkriva čuda i muke Turkmenistana kroz Instagram postove

Kristijan Iličić, putnik i influencer, dijeli zanimljive aspekte života u Turkmenistanu sa svojim pratiteljima na Instagramu. Njegov put do ove središnje azijske zemlje bio je pun izazova i prepreka.

Živopisna zemljišna čudesa

Turkmenistan je poznat po svojim neobičnim zakonima i pravilima. Zemlja nudi jedinstvenu povijest i specifičnosti koje privlače pažnju. Njegove objave često uključuju zanimljive činjenice o ovoj izoliranoj zemlji.

Spomenik knjizi ‘Ruhnama’

Jedna od zanimljivosti koju je Iličić istaknuo je spomenik knjizi “Ruhnama”. Ova knjiga nosi duboko kulturno značenje za Turkmenistan. Njene stranice sadrže mjesece duhovnih, političkih i autobiografskih savjeta bivšeg vođe Saparmurata Nijazova.

Povijest ‘Ruhname’

Od 1991. do 2006. godine, Nijazov, poznat kao Turkmenbaši, nametnuo je svoju kult ličnosti. Njegova knjiga postala je obavezna literatura u školama i na fakultetima. Zaposlenici u javnim službama morali su je proučavati svake subote.

Aktualna situacija u Turkmenistanu

Nasljednik Nijazova, Gurbanguly Berdimuhamedov, blago je ublažio pravila o proučavanju ‘Ruhname’. Međutim, autoritarna kontrola nad zemljom i dalje ostaje prisutna. Iličić poziva svoje pratitelje da sami prosude istinitost priča o ovoj kontroverznoj knjizi.

Nakon smrti Nijazova, aktualni predsjednik nastavlja održavati sličnu vlast, ali sa svojom verzijom pravila i procedure. Ispod Iličićeve objave nagomilali su se različiti komentari i rasprave o ovoj temi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -