Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometVan Persie doživio najveći poraz u historiji nizozemskog nogometa

Van Persie doživio najveći poraz u historiji nizozemskog nogometa

Poražavajući debi kao trener

Robin van Persie, bivši vrhunski nogometaš, počeo je svoju trenersku karijeru na vrlo bolan način. U svom četvrtom utakmici kao trener nizozemskog kluba Heerenveen, doživio je nezapamćen poraz od AZ Alkmaara rezultatom 9:1. Ova utakmica, koja se odigrala u petom kolu Eredivizije, označila je najveći poraz u historiji nizozemskog nogometa.

Reakcija Van Persieja na poraz

Nakon utakmice, 41-godišnji Van Persie nije mogao sakriti razočaranje. “Ovo je teško, ali u svojoj karijeri naišao sam na mnoge probleme i neuspjehe. Izvukli smo više lekcija iz ovog meča nego inače”, izjavio je Van Persie. Poraz je također bio i najteži za Heerenveen u elitnom rangu nizozemskog nogometa.

Pohvale za AZ Alkmaar

U ovom impresivnom trijumfu, posebno se istakao Troy Parrott, koji je postigao četiri gola. Ostali strijelci za AZ bili su Sven Mijnans, Ibrahim Sadiq, Mexx Meerdink, Kristijan Belić i Zico Buurmeester, svaki s jednim pogotkom.

Nastavak sezone

Iako je ovaj poraz težak, Van Persie je optimističan. “Sve je to dio nogometa. Niti ja niti moji igrači nismo traumatizirani ovim ishodom”, dodao je. Ova situacija predstavlja izazov za njegovu ekipu dok se pripremaju za naredne mečeve u sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -