Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIzrael presreo projektil iz Jemena, premijer upozorava na ozbiljnost situacije

Izrael presreo projektil iz Jemena, premijer upozorava na ozbiljnost situacije

Incident u centralnom Izraelu

U nedjelju ujutro, sirene su se oglasile u centralnom Izraelu, upozoravajući građane na nadolazeću prijetnju. Fragmenti projektila pali su u blizini željezničke stanice, izazivajući požar, prema informacijama vojske.

Reakcija vojske i sistema za zračnu odbranu

Izraelske snage vojnog IDF-a izjavile su da je projektil bio presretnut tokom leta. Očekuje se da će rezultati presretanja sistema Arrow i Iron Dome biti detaljno analizirani.

Sigurnosne mjere na aerodromu Ben Gurion

Uprava aerodroma Ben Gurion potvrdila je kako aerodrom nije pogođen, te da na pistama nisu pronađeni nikakvi fragmenti. Sirene su se najviše čule u blizini Tel Aviva, ali aerodrom nije imao nikakvih problema.

Poruke premijera Netanyahua

Premijer Benjamin Netanyahu je izjavio kako je projektil lansirala grupa Huti iz Jemena. Naglasio je da će Izrael uzvratiti na sve napade, što uključuje zračne udare na luku Hodeida nakon nedavne provokacije.

Situacija na bliskom istoku

Netanyahu je završio sastanak vlade ističući da se Izrael suočava s iranskom osovinom koja predstavlja ozbiljnu prijetnju. “Borimo se na više frontova protiv zla koje nas želi uništiti”, zaključio je Netanyahu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -