Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetJemenski Huti Lansirali Balističku Raketu koja je pogodila Izrael

Jemenski Huti Lansirali Balističku Raketu koja je pogodila Izrael

Raketni napad izazvao paniku u Izraelu

Jemenski Huti su u nedjelju objavili snimak lansiranja balističke rakete koja je pogodila centralni Izrael. Ovaj incident je izazvao trenutnu paniku među stanovnicima, te su sirene uzbune odjekivale širom zemlje.

Izraelska odbrambena snaga reaguje

Prema informacijama Izraelske odbrambene snage (IDF), raketa je presretnuta u zraku. Međutim, krhotine su izazvale štetu u nekoliko područja. IDF je potvrdio da je projektil eksplodirao iznad Izraela, ali bez značajnijih posljedica.

Zabrinutost među stanovnicima

Incident se odvio u ranim jutarnjim satima, oko 6:30 sati. Upozorenja su se čula od istoka Tel Aviva do Modina. Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, objavio je da će Hutima biti naplaćena visoka cijena za ovaj napad.

Glasnogovornik Huta najavio posljedice

Glasnogovornik Huta je izjavio da je projektil mogao proći kroz višeslojne protuzračne odbrane koje su pružene od strane Sjedinjenih Država i Izraela. Naglasio je da je više od dva miliona cionista pobjeglo u skloništa zbog ovog incidenta.

Ova situacija dodatno komplikuje već napetu atmosferu u regiji i dovodi do novih pitanja o sigurnosti stanovnika Izraela.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -