Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiZabavna i edukativna druženja prijatelja životinja u Sarajevu

Zabavna i edukativna druženja prijatelja životinja u Sarajevu

Prijatelji životinja se okupili u Sarajevu

Unatoč svježem vremenu, veliki broj ljubitelja životinja okupio se u Sarajevu. Događaj su obogatili članovi grupe Helem Nejse, te njihov poseban gost, pas Ziggy. Ova poznata grupa promoviše dobrobit životinja i progresivne stavove prema prirodi.

Kviz o psima oduševio posjetioce

Tokom druženja, održan je zabavno-edukativni kviz “Šta Sarajevo zna o psima”. Građani Sarajeva su pokazali veliko poznavanje prirode pasa i podržali njihovu dobrobit. Ovaj događaj bio je prilika za razmjenu znanja i iskustava među ljubiteljima životinja.

Nagradne igre i korisni pokloni

Posjetitelji su imali priliku osvojiti brojne nagrade. Podijeljeno je 15 glavnih nagrada, uključujući vaučere za veterinarske usluge i kvalitetne krevete za pse. Također, učesnici su dobili poklone koji su obradovali mnoge, posebno najmlađe.

Edutainment za najmlađe

Djeca su kroz igre učila o sigurnosti sa psima. Osim što su stekli nova znanja, imali su priliku snimiti svoj video za društvene mreže. Ove aktivnosti potiču više razumijevanja i brige prema životinjama.

Fondacija Dogs Trust i njihova misija

Fondacija Dogs Trust Sarajevo djeluje više od 12 godina. Njihova misija je uspostaviti humane metode upravljanja populacijom pasa. Ove inicijative dovele su do pozitivnih promjena u svijesti vlasnika pasa i povećanja kapaciteta veterinarskih usluga.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -