Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiStjuardese otkrivaju: Plaćene smo tek kada se vrata aviona zatvore!

Stjuardese otkrivaju: Plaćene smo tek kada se vrata aviona zatvore!

Neobična praksa u avio-industriji

Stjuardesa Cierra Mistt nedavno je podijelila iznenađujuće informacije putem društvenih mreža. Ona je otkrila da stjuardese ne primaju platu dok svi putnici ne uđu u avion i dok se vrata ne zatvore. Ova neobična praksa ukazuje na to kako avio-kompanije reguliraju plaćanje svojih zaposlenih.

Posljedice za stjuardese

Mistt je istakla da zbog ove situacije postoji razlog zašto ne mogu uvijek pomoći putnicima. “Ukoliko se povrijedimo, nećemo dobiti kompenzaciju zato što nam smjena nije počela”, objasnila je.

Potvrda druge stjuardese

Njena koleginica, stjuardesa Kat Kamalani, potvrdila je istinitost ovih informacija. “Putnici često misle da je naša obaveza da budemo tu za njih čim uđu u avion”, rekla je Kamalani. Ona je dodala da avio-kompanije savjetuju stjuardese da se ne izlažu suvišnom riziku prije nego što započne njihov radni dan.

Reakcije putnika

Mnogi putnici su bili iznenađeni ovim saznanjem. U komentarima na TikToku, mnogi su izrazili svoje čuđenje, poput “Nikada mi ovo ne bi palo na pamet” i “Trebale biste biti plaćene od trenutka kada uđete u avion”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -