Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisMirza Bašić slavio, ali došlo do zabune na Davis Cupu!

Mirza Bašić slavio, ali došlo do zabune na Davis Cupu!

Izvještaj s dramatičnog meča

Prava zbrka nastala je jutros nakon meča između Mirze Bašića i domaćeg igrača Chuna Hsina Tsenga. Na zvaničnoj stranici Davis Cupa, već šest sati stoji da je Tajvanac slavio. Međutim, iz Teniskog saveza BiH potvrdili su za Klix.ba da su u pitanju tehnički propusti.

Tačan rezultat meča

Mirza Bašić je na kraju ipak slavio nakon više od dva sata borbe. Završni rezultat bio je 2:1, a setovi su bili 3:6, 7:5, 6:4. Ovaj veliki uspjeh donio je izjednačenje u meču između BiH i Tajvana.

Nastavak takmičenja

Nakon Bašića, na teren je izašao najbolji bh. teniser, Damir Džumhur. Nažalost, Džumhur je doživio poraz od Wua Tunga Lina rezultatom 2:0 (6:2, 6:1). Trenutni rezultat je time 1:1, što dodatno povećava napetost pred nastavak takmičenja.

Dublovi i ključni mečevi

Program se nastavlja sutra, kada će na teren izaći dublovi. BiH će predstavljati kombinacija Nerman Fatić i Tomislav Brkić, a domaćine će predstavljati Horay i Hsuyuhsiou. Nakon dublova igraju se posljednja dva singla.

Pobjednik ide u elitnu diviziju

Pobjednik ovog dvoboja izborit će play-off za ulazak u elitnu diviziju Davis Cupa. Poražena selekcija će se boriti za ostanak u Prvoj svjetskoj diviziji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -