Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometManchester City pred najvažnijom bitkom: Suđenje počinje u ponedjeljak

Manchester City pred najvažnijom bitkom: Suđenje počinje u ponedjeljak

Optužbe protiv Manchester Cityja

Manchester City se suočava sa 115 optužbi zbog navodnog kršenja finansijskih pravila. Ova pravila su navodno prekršena između 2009. i 2018. godine. Prvo saslušanje počinje u ponedjeljak, a klub će saznati detalje o optužbama.

Klub brani svoju poziciju

Iz Manchester Cityja poriču sve optužbe i navode da posjeduju “sveobuhvatan skup nepobitnih dokaza” koji podržavaju njihovu stranu priče. Ovaj slučaj se naziva “suđenje stoljeća” i moglo bi imati dalekosežne posljedice za nogometnu scenu.

Moguće posljedice suđenja

Suđenje bi moglo donijeti ozbiljne kazne, uključujući oduzimanje bodova, oduzimanje trofeja, pa čak i izbacivanje kluba u niže rangove. Takve mjere bi drastično promijenile trenutnu situaciju u nogometu, s obzirom na to da je Manchester City jedna od najdominantnijih ekipa u posljednjim godinama.

Reakcije Pepa Guardiole

Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, izrazio je uzbuđenje zbog početka suđenja. On je istakao svoju želju da se proces brzo završi. “Odlučit će nezavisna komisija i veselim se toj odluci,” rekao je Guardiola. On je takođe naglasio da očekuje nove informacije i analize tokom suđenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -